fbpx

Character Animator

Character Animator on puhuvien päiden ja kokonaisten hahmojen animointiin tarkoitettu ohjelma.
https://helpx.adobe.com/fi/adobe-character-animator/tutorials.html
https://character.adobelanding.com/tutorials/

Illustrator puppet / Photoshop puppet (kuvatasot ja niiden avulla tehtävä ruumiinosien riggaus animointia varten). Huomaa kuvatasojen oikea rakenne ja nimeäminen!

Oma naama / Characterizer

lip sync

Tallenteen exporttaus videona tai png-sekvenssinä – png-kuvista hahmo ilmeineen illun kautta animateen symboleiksi jne?

Character Animatorin perushahmon runko ja animoitavat osat.

Ilmeiden riggaus ja hahmon osat

Character animatorilla saa tehtyä webcamin avulla näppärästi “puhuvia päitä” animaatiohahmoja huulisynkkaamalla. Perusilmeet ja asennot sisältävät pään eri suunnat, kulmakarvojen noston, useita suun asentoja, silmien sulkemisen ja räpsäytyksen sekä katseen suunnan kummallekin silmälle. Nämä vaiheet pitää luoda hahmolle oikealla tavalla kansioituina ja nimettyinä tasoina joko Photoshopissa tai Illlustratorissa. Äänteille sopivia suun asentoja voi googlata vaikkapa hakusanalla “phoneme mouth chart / shapes”. Hahmo tasoineen tuodaan Character Animatoriin.

Character Animatorin ilmekartta Photoshop-tasoina (ylh) ja Illustrator-tasoina (alh). Tarkka nimeäminen ja kansiointi on tärkeää, jotta hahmon ilmeet saadaan toimimaan. Kaikkia ilmeitä ei ole pakko tehdä.

Hahmon tuonnin jälkeen ilmeet ja muu toiminta “rigataan” webbikameran avulla ilmehtien, jolloin myös on mahdollista tallentaa spiikki “livenä”. Ottoja voi ottaa useampia, ne näkyvät CA:n aikajanalla samanakaltaisina pötköinä kuin Premieressä tai AE:ssä.

Myös etukäteen tallennetusta spiikistä saa animaatiohahmon puhumaan, mutta tällöin pään liikkeet ja ilmeet eivät ole samanlaisia kuin webbikameran kautta tallennettuna. Liikkeitä voi ohjata myös hiirellä tai näppäimistöltä.