fbpx

Käyttöliittymä (AA)

Adobe Animaten käyttöliittymä (Mac OS)

Animatessa käytetään aikajana-palettia (1) animaation etenemisen ja muutosten määrittämisessä. Siihen voidaan lisätä erityyppisiä ruutuja ja siirtymiä. Aikajanalla voi olla useita tasoja ja niille voi liittää esim. maskeja ja ohjausvektoreita. Siinä myös näkyy selkeästi, millaisista ruuduista tai siirtymistä on kyse. Aikajanalla näkyy oletuksena animaation kesto ruutuina sekunteina. Aikajanan toistopää (näytettävä / aktiivinen ruutu animaatiossa) on merkattu punaisella viivalla. Aikajanalla työskentelyssä käytetään paljon hiiren oikeata painiketta, jolla saa runsaasti erilaisia toimintoja esiin.

Ominaisuudet-paletti (2) muuttuu aktiivisen työkalun/elementin mukaan, ja se on oleellinen osa Animaten tehokasta käyttöä. Siinä määritellään esimerkiksi työkalun asetukset (esim monikulmio/tähtityökalu), efektit, värit, viivat, fontit sekä animaation oletusasetukset (kuvassa) jne.

Näyttämö (3) on animaation kuva-ala. Stagelle koostetaan animaation elementit haluttuun järjestykseen ja siinä voi myös piirtää elementtejä ja muokata niitä. Stagella näkyy aina aikajanalla aktiivisen ruudun tilanne. Sen ulkopuolista aluetta voidaan käyttää hyväksi esim liikkeiden muodostamisessa

Työkalupaletti (4) kts työkalut-sivu

Valikot (5) – useimmiten käytössä on Modify -> Convert to symbol (F8), Insert -> New Symbol (cmd+F8), Control -> Play (Enter), Control -> Test movie ja File -> Publish (Mac-pikakomentoja)

Kirjasto (6) on tehtyjen ja tuotujen elementtien varasto, josta voi ottaa käyttöön, esikatsella jne.

View-valikosta saa lisää paletteja esiin, esim muunnos-, värinvalinta- ja linjauspaletit jne.