fbpx

Tiedostot

Animaatioita ei käytetä natiivimuodossaan, vaan ne tallennetaan/viedään aina kohdeformaattiin.

Shockwave ( *.swf ). Voidaan liittää ääntä ja Action Script -kielellä toteutettavia interaktiivisia toimintoja. Vaatii (haavoittuvan) lisäosan asennuksen selaimeen, joten verkkokäytössä ei enää suositella käytettäväksi. Luodaan Animatella.

GIF (Graphics Interchange Format) – ( *.gif ). Tavallisen kuvatiedoston tapaan käytettävä animiotu kuva. Rajoitteena max 256 väriä, ei ääntä. Helppokäyttöinen. Luodaan Animatella tai Photoshopilla.

HTML5 ( <Canvas> ) – JavaScriptin, HTML:n ja linkitettyjentiedostojen yhdistelmä. Hankalahko liittää sivuille, mutta on nykystandardien mukainen eikä vaadi asennettavia lisäosia. Kts Adformin ohjeistukset ja HTML5-studio (beta). Luodaan Animatella.

Videotiedostot ovat usein toimiva ratkaisu lineaarisen ja ei-interaktiivisen animoidun sisällön esittämisessä. Esimerkiksi Animatesta voi viedä animaation videoformaatissa ja jatkaa sen muokaamista Premieressä tai After Effectsissä.

Muut

WebP – Tuore kuvatiedostoformaatti, jolla on alpha-kanava (läpinäkyvyys) ja animoitavuusominaisuudet .

APNG (Animated Portable Network Graphics) – animoitava PNG-tiedosto, myös alpha-kanava.

AIR (Adobe Integrated Runtime), itsenäisesti toimivien sovellusten ja pelien toteutukseen (Animatella); erikseen IOS-, Android- ja työpöytäympäristöihin.

Animaten natiivitiedosto kohjdeformaatista (platform) riippumatta on ( *.fla ) eikä sitä voi avauta tai katsella ilman Animate-sovellusta.

Photoshopissa luodun gif-animaation voi tallentaa Photoshop-tiedostona ( *.psd ) uudelleen muokattavassa muodossa.

Graphics Academyn pidempi lista formaateista